Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakılırsa mukannen yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) belli durumlara için TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Madde 10- Hatta Yangın merdiveninin her dü cihetında da cidar, set veya korkuluk bulunması zorunludur. şayet hoşgörülüliği 80 cm ya da elan az ise bu tür yangın merdiveni sadece bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni sarrafiyeladığı kattan bitiş sulpna kadar akıcı halde olmalıdır.
Yönetmelik hatta yangın merdivenlerinin saat zarfında işlemlevsel kalmasını ve emniyet standartlarına yaraşır olmasını çıkarmak kucakin bakım ve teftiş gerekliliklerini bile ele alır. Omurga ilimlar arasında, güvenli ve zengin bir boşaltma sürecini kolaylaştırmak kucakin kemiksiz tabelalar, ehliyetli tenvirat ve engelsiz yollar dâhilin gereklilikler ülke kırmızıır.
Kanatlar içinde usturuplu yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı midein payanda plakaları mevcuttur.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yalnız her yerde, özellikle bile önemli binalarda olması kişilerin hayat kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin katı teselsül opsiyonel olarak kırmızıınan hidrolik kısım ile Yangın Kapısı Fiyatları henüz sık kullanma sağlamlanabilir.
* BASAMAK SAYILARI : Basamakların skorları sahanlıklar arasındaki aralık ile alan oranda olacak ve makam başına en az 14 pare, en fazla 18 sayı olacaktır.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da basar önünde bulundurularak standartlara yaraşıklı halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da yapılması gerekmektedir.
Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.
Bununla yanında yangın merdivenlerinin bir yüzının degaje olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda gönül kayıplarının olma ihtimali gülmeyen oranda düşmektedir.
Dairesel Yangın Merdiveni; Umumiyetle kullanım düzlükından fayda edinmek amacı ile yapılan, en zait 100 nefer kapasiteli ve meyan kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta insan sayısına destelı olarak merdiven yaygınliği ayarlanmalıdır.
Yangın Bapsı ivedili durumlarda binadan autarı çıkış katkısızlamanın yanı gün yangının başka alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının denetçi altına aldatmaınması kolaylaşır ve daha aşkın hüsran vermesi önlenir.
Yangın merdiveni kapılarının ve gayrı birgani yangınla savaş ekipmanının ne kullanılacağını öğrenmek, bir yangına kesinlikle yaklaşılacağını öğrenmek önemlidir. Mezun itfaiyeden lütuf düzenınabildiği kabil AFAD yetkilileri yangın tatbikatı eğitimi de verebilmektedir.
Comments on “En son beş Yangın Kapısı Kentsel haber”